Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

the Perfect Storm

Ήταν η καταιγίδα του αιώνα. Με κύματα πάνω από είκοσι μέτρα και άνεμο έντασης έντεκα μποφόρ. Οι μετεωρολόγοι την ονόμασαν απόλυτη καταιγίδα, γιατί απλώς δεν μπορούσε να γίνει χειρότερη. Ξέσπασε απροειδοποίητα τον Οκτώβριο του 1991 έξω από τις ακτές της Νέας Σκοτίας και στην καρδιά της βρέθηκε το αλιευτικό Αντρεα Γκέιλ: "Έρχεται, παιδιά, κι έρχεται φορτσάτη", ήταν τα τελευταία λόγια του καπετάνιου, προτού ο ασύρματος σιγήσει για πάντα...

...Και είδε το πόδι του Θεού στο πέλμα του αργαλειού,
και το είπε.
Και οι άλλοι ναύτες τον είπανε τρελλό...

Μια αληθινή ιστορία, όπου πρωταγωνιστεί ο σκληρός όσο και γοητευτικός κόσμος της αλιείας, αλλά και η ίδια η θάλασσα με το πιο σκοτεινό της πρόσωπο.

Η απόλυτη καταιγίδα

Η Απόλυτη καταιγίδα (1997), πρώτο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Σεμπάστιαν Γιούνγκερ, γνώρισε τεράστια εκδοτική επιτυχία στις ΗΠΑ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ παρέμεινε επί 42 εβδομάδες στις λίστες με τα μπεστ-σέλερ των New York Times κι έχει ήδη μεταφραστεί σε 16 γλώσσες.

Με φόντο το ψαράδικο λιμάνι του Γκλόστερ στη Μασαχουσέτη, ο Σεμπάστιαν Γιούνγκερ αναπλάθει αριστοτεχνικά, με τρομακτική ζωντάνια, την αληθινή ιστορία των έξι ναυτικών του ΄Αντρεα Γκέιλ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου